2017 metų veiklos ataskaita

Paskelbta: 2018-07-13 13:30.

Kviečiame skaityti VA Carito 2017 metų veiklos ataskaitą

ataskaita2017

Dėkojame visiems, kurie įvairiomis formomis prisidedate prie VA Carito veiklos. 2017 metais padėjome 13 515 žmonių, kenčiančių skurdą, benamystę, išėjusių iš įkalinimo įstaigų ir bandančių gyvenimą kurti iš naujo. Vienas svarbiausių pagalbos tikslų – palydėjimas atgaunant žmogišką orumą ir ugdant atsakomybę už save ir savo gyvenimą. Vilniaus arkivyskupijos parapijų bendruomenėms pagelbėjome atrasti, prisiimti ir vykdyti karitatyvinę tarnystę savo bendruomenės nariams. Iš viso parapijose talkino 333 savanoriai, padėjome 2008 žmonėms, kuriems reikėjo pagalbos. Paramos kovoje su skurdu sulaukėme per tradicinėmis jau tapusias akcijas ir paramos koncertą " Degu kaip žvakė", advento „Gerumas mus vienija 2017“, gavėnios „Pasninko dėžė 2017“, „Toms batai 2017“. Du kartus metuose parapijų savanoriai dalyvavo nacionalinėje "Maisto bankas" akcijoje prekybos centruose.

Atsisiųsti ir  peržiūrėti galite  ČIA

Globėjų pažymos pakeitimai: institucinės globos pertvarkos dalis

Paskelbta: 2018-01-02 10:58.

Sotas

VšĮ „SOTAS“ – organizacija, vedanti įvadinius mokymus būsimiems įtėviams ir globėjams/rūpintojams, tęstinius mokymus, savipagalbos grupes esamiems globėjams/rūpintojams ir įvaikintojams, teikianti konsultavimo, tarpininkavimo, atstovavimo paslaugas bei atliekanti globos/įvaikinimo viešinimą.

Įvairių susitikimų su globėjais metu sužinome apie globėjams iškylančias problemas, drauge ima rastis pasiūlymai teisinei sistemai gerinti, kad vaiko globa šeimoje būtų sklandesnė. Globėjai ne kartą dalinosi neigiama patirtimi, kai atstovaudami globojamą vaiką visada su savimi turi turėti kelių puslapių teismo nutartį, kaip įrodymą, kad yra vaiko globėjai. Jie dažniausiai yra globojamo vaiko artimi giminaičiai, tačiau vis vien nuolat privalo rodyti dokumentą, kuriame aprašyta skaudi vaiko biologinės šeimos istorija, iki jam patenkant į globą. Tokiu būdu kyla nesaugumo jausmas dėl prarandamo privatumo, asmens orumo pažeminimo. Be to informacijos apie vaiko istoriją atskleidimas neatitinka globojamo vaiko interesų. Vienos globėjų teigimu, dokumento originalas baigia susitrinti, o kopija, net ir notaro patvirtinta – netinka. Pavyzdžiui, nuvykus į ligoninę, prašoma originalo. Visur nešiojami originalūs dokumentai baigia nusidėvėti, tačiau laminuoti jų taip pat negalima.

Šeima - kaip sistema: sėkmingi tarpinstitucinio bendradarbiavimo pavyzdžiai

Paskelbta: 2018-01-02 10:50.

Matulaitis
Evgenijos Levin nuotrauka

1994-1996 metais kuriant Pal. J. Matulaičio parapijos socialinį centrą, jo steigėjams ir darbuotojams talkinęs amerikietis taip suformulavo vieną iš esminių centro veiklos principų: „Pasaulyje yra pernelyg daug ką nuveikti, kad švaistytume energiją konkurencijai“. Šia filosofija remdamiesi grindėme ir iki šiol grindžiame savo veiklas.

Pradėję įgyvendinti prevencines programas sunkumų patiriantiems vaikais, atradome, kad aktyviai šioje srityje dirba vietos policijos komisariatų darbuotojai. Susėdus su jais prie vieno stalo ir pradėjus bendrai koordinuoti darbą bei resursus (policija tuo metu turėjo autobusą, darbuotojų, o mes galėjome padėti maisto produktais ir savanoriais), tikslinei grupei sudarėme galimybę dalyvauti net keliose vasaros stovyklose. Greta to, įvykdėme ir dar keletą bendrų projektų, siekiant atskirties mažinimo.

„Degu kaip žvakė“: ačiū, kad padedate mums padėti!

Paskelbta: 2017-11-20 11:47.

paramos-koncerto-degu-kaip-zvake-akimirka-red111

Žygimanto Gedvilos/15min nuotr./Paramos koncerto "Degu kaip žvakė" akimirkos

Lapkričio 12 dieną, Šv. Kotrynos bažnyčioje įvyko jau tradicinis paramos koncertas „Degu kaip žvakė“, organizuojamas Vilniaus arkivyskupijos „Carito“ drauge su Lietuvos radiju ir televizija bei Vilniaus miesto savivaldybės Šv. Kristoforo kameriniu orkestru, meno vadovu Donatu Katkumi, dirigentu Modestu Barkausku.

Jeigu ne „Caritas“ - nežinau, kur būčiau dabar

Paskelbta: 2017-10-24 15:37.

vaikai resize222

Vilniaus arkivyskupijos „Caritas“ lapkričio 12 dieną, 18.00 valandą kviečia visus geradarius į Šv. Kotrynos bažnyčią, kur vyks tradicinis paramos koncertas „Degu kaip žvakė“, šiemet renkamos lėšos bus skirtos pagalbai 4–18 metų vaikams.
„Jeigu ne „Caritas“- nežinau, kur būčiau dabar“ – taip savo istoriją pradeda vieno dienos centro savanoris Artūras, šiuo metu savanoriaujantis tame pačiame dienos centre, kurį lankė būdamas vaikas. Jo šeimoje augo trys vaikai, du iš jų pasuko ne tokiu sėkmingu keliu, na o Artūrui pavyko ištrūkti iš užburto skurdo rato. Jis dirba, savanoriauja ir džiaugiasi galėdamas padėti tokio pat likimo vaikams. Tokie ir panašūs liudijimai yra be galo svarbūs kitiems vaikams bei visai visuomenei: jie rodo, jog tinkama aplinka gali suformuoti reikiamus įgūdžius bei vertybes ir padėti vaikui rasti savo kelią, – sako Vilniaus arkivyskupijos „Caritas“ atstovė Žavinta Pašiulevičė.