Europos "Carito" generalinis sekretorius: "Jėzaus žinia pirmiausia yra apie meilę"

Paskelbta: 2017-06-20 14:41.

Jorge Nuno

Lietuvoje besisvečiuojantį Europos CARITO generalinį sekretorių Jorge'ą Nuno Mayerą kalbiname apie iššūkius, iškylančius dabarties metu Europos šalims – apie augantį skurdą, apie principus, kuriais CARITAS vadovaujasi savo veikloje.

Lietuvoje svečiuojatės jau trečia diena. Kokią nuomonę susidarėte apie Lietuvos CARITO veiklą?

Aš atvykau į Lietuvą prieš kelias dienas ir susižavėjau Vilniumi – labai gražus miestas, turintis savo sielą. Antradienį dalyvavau puikioje diskusijoje su Vilniaus arkivyskupu Gintaru Linu Grušu ir vyskupu Kęstučiu Kėvalu, susitikau su Lietuvos socialinės apsaugos ir darbo ministru Linu Kukuraičiu. Susidariau gerą nuomonę apie CARITO veiklą, plėtojamą Vilniuje, apie galimybes sutelkti savanorius, dirbančius be atlygio, norinčius išreikšti meilę vargstantiems žmonėms.

Vilniaus arkivyskupijos „Caritas“ ieško direktoriaus

Paskelbta: 2017-06-20 11:39.

2010 10 26 CARITAS logotipas d

Darbo pasiūlymas organizacijos DIREKTORIUI
Vilniaus arkivyskupijos Caritas – viena didžiausių nevalstybinių organizacijų (juridinis statusas religinė bendruomenė ar bendrija), veikiančių socialinėje ir karitatyvinėje srityje. Caritas yra Katalikų Bažnyčios dalis, jo veikla kyla iš Bažnyčios socialinio mokymo ir vyksta dviem pagrindinėmis kryptimis:
    1. Bendruomeninis Caritas, t. y. Katalikų Bažnyčios parapijų bendruomenių skatinimas ir ugdymas bendruomeniškai veikti, kad pačios bendruomenės būtų pajėgios atsiliepti į skurdo situacijas savo parapijų teritorijose.
    2. Institucinis Caritas, t. y. teikiamos socialinės paslaugos, atsižvelgiant į teritorijoje esančių žmonių poreikius, bendradarbiaujant su valstybe ir kitais to lauko veikėjais.

Keičiasi paramos priėmimo laikas Socialinėje tarnyboje

Paskelbta: 2017-06-01 16:16.

soc tarnyba - Copy111 copy

Nuo šiol - VA Caritas "Socialinėje tarnyboje" keičiasi paramos priėmimo laikas. Dėl Paco g. 4 rekonstrukcijos ir rakinamų vartų paramą priimame tik tam tikromis valandomis.

VA "Caritas" metinė konferencija jau birželio 3 d.

Paskelbta: 2017-05-19 20:13.

VA „Carito“ metinė konferencija
Kviečiame savo mintimi ir buvimu praturtinti VA „Carito“ dieną, kurios metu kartu su Jumis peržvelgsime metų atradimus iš tarnaujančiojo ir padedančio kitam asmens perspektyvos. Esame tvirti savo apsisprendime, kad „Caritas“ yra atviras visiems, norintiems padėti ir daryti gera. Kiekvienas „Carito“ bendradarbis (savanoris ar darbuotojas), kurių per 2016 metus suskaičiavome daugiau nei 600, ateina padėti kitiems iš skirtingų paskatų bei motyvų. Vieniems – tai Jėzaus kvietimas tarnauti ir dovanoti gyvenimą taip, kaip Jis tarnavo ir padovanojo save iki galo. Kitiems – tai siekis išpildyti savo idėjas, padovanoti laiko ir energijos, prisidedant prie bendro gėrio bendruomenėje. Jeigu atėjimo tarnauti kitam motyvai skiriasi, tuomet kaip jie paveikia asmens įsipareigojimą? Kada bendruomenės narių skirtumai mus skiria, o kada tampa stiprybėmis? Kaip savo laiko ir gebėjimų dovanojimas atsiliepia dovanojančiajam? Tokius ir kitus, ne tik mūsų, bet ir Jūsų keliamus klausimus, tyrinėsime pagrindinėje diskusijoje kartu su Eitvydu Bingeliu, Neringa Kurapkaitiene, s.Jolita Matulaityte, Monika Beniulyte ir kitais svečiais.

Nekantriai laukiame Jūsų birželio 3 d. Vilniaus šv. Juozapo kunigų seminarijoje (adresu Kalvarijų g. 325).

Jausmai kaip spalvos

Paskelbta: 2017-04-25 16:24.

111

Balandžio 21 d. susitiko Ratnyčios, Varėnos, Ignalinos, Švenčionėlių, Vilniaus, Lentvario Vaikų dienos centrų darbuotojos bei savanoriai Gyvenimo ir tikėjimo instituto seminare ,,Jausmai kaip spalvos“.

Įvardinti savo jausmus, juos išgyventi, juose išbūti – sudėtinga ir suaugusiems, ir vaikams. Tačiau yra priemonių, būdų, kaip galime padėti sau, ar vieni kitiems. Seminaro metu mokėmės, kaip padėti vaikams įvardinti ir išreikšti savo jausmus. Sužinojome žaidimų padedančių reikšti jausmus ir bendrauti. Žiūrėjome filmą apie jausmus ir mokėmės, kaip metodiškai jį galima aptarti. Kūrėme darbelius, meno kūrinius padedančius įsisavinti nagrinėjamą temą, o tuo pačiu ir patiems džiaugtis.

Nuoširdžiausias ačiū Lentvaryje dirbančioms moterims, kurios mus priėmė parapijos namuose, sukūrė puikią jaukią aplinką ir visus reikiamus patogumus.

Kokie mes gražūs ir įvairiaspalviai turėdami ir galėdami išreikšti tokią gausybę jausmų!

Parengė Žydrūnė Liobikaitė