Gavėnios kalendorius

Paskelbta: 2015-02-12 13:08.

Gavėnia, tai 40 dienų susikaupimo ir atgailos laikas, kurio metu esame kviečiami pažvelgti į savo širdį bei gyvenimą ir pasiruošti Kristaus prisikėlimui. Šis laikas mums skirtas atstatyti santykį su savimi, Dievu ir artimu.

Popiežius Pranciškus šią gavėnią kviečia kovoti su "abejingumo globalizacija", apie tai jis kalba savo žinioje „Sustiprinkite savo širdis“. Kai mums gerai sekasi, jaučiamės patogiai, dažnai užmirštame kitus ir nesidomime problemomis tų, kuriems nesiseka. Šiandienos pasaulyje taip daug egoizmo ir abejingumo, kad jau galime tai vadinti abejingumo globalizacija.

Gavėnia tikintiesiems – atsinaujinimo metas. Vilniaus arkivyskupijos "Caritas" šiai gavėniai paruošė kalendorių, padėsiantį nepamiršti žengti žingsnio link artimo, link Dievo ir link to, kuris negali atsilyginti.

"Pasidalinti su stokojančiais", "padaryti gera tam, kuris negali atsilyginti, "pasirink šiandien gyventi neturte" šiuos ir kitus kvietimus galite surasti Gavėnios kalendoriuje, kuris, tikimės, padės giliau ir jautriau išgyventi šį nepaprastą laiką.

kalendorius

Parsisiųsti kalendorių lietuvių kalba galite čia.

Parsisiųsti kalendorių lenkų kalba galite čia.