"Degu kaip žvakė": Ačiū!

Paskelbta: 2016-11-07 15:18.

Degu arkivyskupas
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr.

Lapkričio 6 dieną, Šv. Kotrynos bažnyčioje įvyko jau tradicinis paramos koncertas „Degu kaip žvakė“, organizuojamas Vilniaus arkivyskupijos „Caritas“ drauge su Lietuvos radiju ir televizija bei Vilniaus miesto savivaldybės Šv. Kristoforo kameriniu orkestru, meno vadovas ir dirigentas maestro Donatas Katkus.

Visos šiemet surinktos lėšos bus skirtos pagalbai gatvėje atsidūrusiems ar rizikuojantiems atsidurti jaunuoliams, kurių ateitį įmanoma pakeisti tik laiku suteikus reikiamą pagalbą. Kaip savo sveikinime sakė Prezidentė Dalia Grybauskaitė „Išplėšti iš užribio, kur daug agresijos, smurto, priklausomybių, kol dar įmanoma tai padaryti, kol grėsmingos aplinkybės dar įveikiamos. Tegul mūsų pagalbos ranka bus už jas stipresnė!“. Šiai iniciatyvai geros valios žmonės paaukojo 23 473 eurus!

Degu Monika
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr.

Šiemet paramos koncerte savo talentą dovanojo išskirtinio muzikinio talento atlikėjai: Liudas MIkalauskas, Evelina Sašenko, Lilija Gubaidulina, Monika Liu, Mindaugas Bačkus, Viktorija Miškūnaitė, Martynas Kuliavas, Ilja Aksionovas, Kristina Žaldokaitė  bei jaunieji Lietuvos talentai, brolis ir sesuo Ignas ir Greta Maknickai.

Degu Mindaugas
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr.

Renginio globėjas Vilniaus arkivyskupas metropolitas Gintaras Grušas sveikindamas visus susirinkusius salėje ir prie televizijos ekranų minėjo besibaigiantį Gailestingumo Jubiliejų ir ragino išgyventi, dovanoti tikrąjį Gailestingumą jo reikalingiems. „Būkime gailestingi, kaip Tėvas. Koks yra tėvo gailestingumas? Kantrus ir neišsenkantis“ – sakė Vilniaus arkivyskupijos „Caritas“ primininkas.

Degu Viktorija
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr.

„Kad ir kokios svarbios pagalbos veiklai yra piniginės lėšos ne mažiau svarbu ir bendrystės, dalijimosi, rūpesčio jausmas, kuris neapleido visą vakarą. Gatvės ir gyvenimo joje tema nėra lengva, tačiau apie tai būtina kalbėti, kad gatvėje atsidūrę žmonės sulauktų ne pasmerkimo, o gyvenimą keičiančios pagalbos. Susitelkę ir padėti norintys žmonės yra būtent tai, ko labiausiai stinga šių jaunų, atskirtį išgyvenančių žmonių gyvenimuose. Toks nepažįstamų žmonių gerumas gali padėti užgydyti žaizdas, atsiradusias dėl pačių artimiausių žmonių kaltės“ – sakė Vilniaus arkivyskupijos „Caritas“ atstovė Dalia Sakalauskaitė-Babravičė, kalbėdama apie trečiąjį paramos koncertą.

Degu Evelina
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr.

Trumpuoju numeriu, kuriuo geradariai aukojo viso renginio metu, galima skirti lėšas paramai iki pat naujųjų metų. Tereikia skambinti arba siųsti trumpąją žinutę numeriu 1454 ir jūs pagalbai skirsite 2 eurus.

Degu Liudas