VA "Caritas" metinė konferencija jau birželio 3 d.

Paskelbta: 2017-05-19 20:13.

VA „Carito“ metinė konferencija
Kviečiame savo mintimi ir buvimu praturtinti VA „Carito“ dieną, kurios metu kartu su Jumis peržvelgsime metų atradimus iš tarnaujančiojo ir padedančio kitam asmens perspektyvos. Esame tvirti savo apsisprendime, kad „Caritas“ yra atviras visiems, norintiems padėti ir daryti gera. Kiekvienas „Carito“ bendradarbis (savanoris ar darbuotojas), kurių per 2016 metus suskaičiavome daugiau nei 600, ateina padėti kitiems iš skirtingų paskatų bei motyvų. Vieniems – tai Jėzaus kvietimas tarnauti ir dovanoti gyvenimą taip, kaip Jis tarnavo ir padovanojo save iki galo. Kitiems – tai siekis išpildyti savo idėjas, padovanoti laiko ir energijos, prisidedant prie bendro gėrio bendruomenėje. Jeigu atėjimo tarnauti kitam motyvai skiriasi, tuomet kaip jie paveikia asmens įsipareigojimą? Kada bendruomenės narių skirtumai mus skiria, o kada tampa stiprybėmis? Kaip savo laiko ir gebėjimų dovanojimas atsiliepia dovanojančiajam? Tokius ir kitus, ne tik mūsų, bet ir Jūsų keliamus klausimus, tyrinėsime pagrindinėje diskusijoje kartu su Eitvydu Bingeliu, Neringa Kurapkaitiene, s.Jolita Matulaityte, Monika Beniulyte ir kitais svečiais.

Nekantriai laukiame Jūsų birželio 3 d. Vilniaus šv. Juozapo kunigų seminarijoje (adresu Kalvarijų g. 325).

Konferencijos programa:

VA „Carito“ metinė konferencija
Vaike, eik ir padirbėk šiandien vynuogyne (Mt 21, 28-32)

2017 m. birželio 3 d. (šeštadienis)
Vilniaus šv. Juozapo kunigų seminarijoje (Kalvarijų g. 325, Vilnius)

PROGRAMA
9.30   Atvykimas, registracija
10.00 Pradžios malda
10.10 Konferencijos atidarymas
10.30 Diskusija „Kas turi dovaną tarnauti – tetarnauja.“ (Rom 12,7)
12.00 Kavos pertrauka
12.30 Savanorių liudijimai